Oran

Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir?

tarifinisevdim
(5.0)
Ayraç
Artan yemekleri değerlendirmek için belirli bir reçete ya da tarife gerek yoktur. Bu iş sadece kişinin yeteneğine ve hayal gücüne dayanmaktadır. Bu hayal gücü sayesinde farklı alternatiflerle yeni tatlar oluşturabilirsiniz. Ve bu sayede fazla yapmış olduğunuz yemekleri farklı yemeklere dönüştürmenin mutluluğunu tadabilirsiniz. Arta kalan yemekleri yepyeni lezzetlere dönüştürmenin çok güzel yolları vardır. Bu durumda farklı alternatiflerle yeni tatların sofralarda yerini bulması yemek dönüşümün en güzel halidir. Hemen hemen her gün hepimizin buzdolabında artan yemekler oluyor. Bu yemekleri bozulmadan önce farklı lezzetlere dönüştürerek harika yemekler elde etmek çok güzel olsa gerek. Özellikle misafirlerinizi ağırlayacağınız özel gün akşamlarında bol çeşitli yemek davetleri sonrasında arta kalan yemekleri atmamak ve nefis yeni yemekler ile değerlendirerek geri dönüşümü paylaşmak adına bu yazımızda sizlerle artan yemekler nasıl değerlendirilir? Sorusuna yanıtlar bulacağız. Hazırlamış olduğumuz yemek dönüşümleri en az bir önceki kadar lezzetli olacaklar.
Devamını Oku
|

1. Patates yemeği

Patates yemeği resmi

Hazırladığınız patates yemeğinden artan patatesleri suyundan alarak robottan geçirerek püre haline getirebilirsiniz. Oluşturduğunuz püreyi börek veya gözleme içi olarak kullanabilirsiniz. Eğer hamur işi yapmaya üşenirseniz hazırladığınız püreden omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.

2. Mercimek yemeği

Mercimek yemeği resmi

Artan mercimek yemeğini suyundan süzdükten sonra börek veya bulgur pilavı yapmak için kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise mercimekleri robottan geçirdikten sonra mercimek köftesi yapımında değerlendirebilirsiniz.

3. Patlıcan yemeği

Patlıcan yemeği resmi

Hazırladığınız patlıcan yemeği arttıysa lezzetli bir böreğe çevirebilirsiniz.

4. Kuru fasulye yemeği

Kuru fasulye yemeği resmi

Kalan kuru fasulye yemeklerinizi pirinç veya bulgur pilavı yaparak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda paçanga böreği sararken içine ekleyeceğiniz kuru fasulye yemeğinin paçanga böreğinin içine çok yakıştığını söyleyebiliriz.

5. Nohut yemeği

Nohut yemeği resmi

Nohut yemeğinden de yine aynı şekilde bulgur veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.

6. Tavuk veya hindi eti

Tavuk veya hindi eti resmi

Hindi veya tavuk etlerinizi fazla hazırladığınızı düşünüyorsanız doğrayıp garnitürlü börek yapabilirsiniz. İçimi ısıtacak bir çorbada kullanayım derseniz biraz suda kaynatarak çorbalarınıza ekleyebilirsiniz. Salatalarınızın üzerine ekleyeceğiniz hindi veya tavuk etleri salatalarınızı daha doyurucu hale getirebilir. Bahsettiklerimizin hiçbiri sizin istediğiniz tarife dönüşmüyorsa beyaz etlerinizi güveç yapmak için kullanabilirsiniz. Hindi veya tavuğun üzerine ekleyeceğiniz sebzeler ile harika bir güveç hazırlayacağınızdan hiç şüphemiz yok.

7. Kırmızı et

Kırmızı et resmi

Artmış olan kırmızı etlerinizi dilimleyerek soteleyin. Patlıcan beğendi üzerine ekleyerek yeniden farklı bir yemek oluşturarak değerlendirebilirsiniz. Ya da çorbalara ince ince didikleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Yeni sos yaparak fırında da pişirebilirsiniz.

8. Pirinç pilavı

Pirinç pilavı resmi

Artan pirinç pilavını kadınbudu köfte olarak yeniden şekillendirebilirsiniz. Kadınbudu köfte yaparken kullanılacak malzemelerin içerisine pirinç pilavını ekleyin ve karıştırarak kadınbudu köftenizi hazırlayın. Bir diğer pilav değerlendirme yöntemi ise çorba içerisine eklemektir. Pirinçli çorbalara pilavınızı ekleyerek ziyan etmekten kurtarabilirsiniz. Pişerken içine pirinç koyulan yemeklere de ilave edebilirsiniz. (ıspanak, kapuska, pırasa gibi.) Ya da, lezzetli peynirli kızarmış pirinç toplarına dönüştürebilirsiniz tarifi için; Peynirli Kızarmış Pirinç Topları

9. Bulgur pilavı

Bulgur pilavı resmi

Dolapta arta kalan bulgur pilavınızı mevsim yeşillikleri ile karıştırarak sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.

10. Makarna

Makarna resmi

Dolapta bekleyen makarnayı atmak yerine fırında makarna olarak değerlendirebilirsiniz. Beklemiş olan makarnanın üzerine biraz su katın ve ısıtın. Ardından bir fırın kabı içerisine yayın ve üzerine domates sosu ile kaşar peyniri rendeleyin. Hazırladığınız makarnayı fırına atın ve kızarana kadar pişirin. Fırında makarna yapmak istemezseniz yerine daha kolay bir diğer yöntem ile makarna salatası oluşturabilirsiniz. Makarnayı yoğurt ile karıştırın ve içerisine mısır, dereotu, turşu gibi malzemeler ekleyerek makarna salatası yapabilirsiniz. Eğer bu alternatiflerden hiçbirini istemiyorsanız kalan makarnanızdan lazanya hazırlayarak akşam yemeğinizin ana yemeğini oluşturun.

11. Bayat ekmek

Bayat ekmek resmi

Ekmekleriniz bayatladıysa onları enfes anne köftesi yapmak üzere kullanabilirsiniz. Bayatlamış ekmekten çorbalarınızın içerisine atabileceğiniz krutonlar hazırlayabilirsiniz. Bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz. Aynı zamanda artan ekmeklerden ekmek tiridi, bayat ekmek aşı, ekmek mantısı, ekmekle yapılan kanepeler, ekmek tatlısı gibi çeşitler yapabilirsiniz. Bayatlamış ekmeğinizden galeta unu hazırlayabilirsiniz. Eğer evde ekmek ile galeta ununun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız Evde Galeta Unu Yapılır Mı yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

12. Kek

Kek resmi

Kekleriniz kurumaya yakın olduysa veya arttıysa yeniden fırınlayarak tazeleyebilirsiniz. Eğer kek olarak tüketmek istemiyorsanız puding veya supangle için tabanlık olarak kullanabilirsiniz. Kekleri kullanmanın bir diğer alternatifi ise ayçöreğidir. Çay saatlerinizi lezzetlendirmek için tercihinizi ayçöreğinden yana da kullanabilirsiniz.

13. Rus salatası

Rus salatası resmi

Misafirlerinize özel günlerinizde hazırladığınız Rus salatası arttıysa üzülmeyin. İçerisinde bulunan garnitür ve mayonezden dolayı hızlıca bozulan Rus salatasını kumpir yaparak kullanabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız kumpirin içerisine Rus salatası ekleyerek servis edebilirsiniz.

14. Lahana

Lahana resmi

Artan lahanalardan, lahana salatası veya lahana turşusu yapabilirsiniz. Ev yapımı turşu nasıl yapılır? Sorusunun cevabı için; Ev Turşusu Nasıl Yapılır yazımızdan ulaşabilirsiniz.

15. Zeytin

Zeytin resmi

Masada kalan zeytinlerinizi poğaça yaparak değerlendirebilirsiniz. Bu sayede hem akşam çaylarınız hem de beş çaylarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Poğaçanın yanı sıra zeytinli ekmek, zeytin salatası, zeytin ezmesi olarak da zeytinlerinizi kullanarak çeşitlendirebilirsiniz.

16. Peynir

Peynir resmi

Misafirlerinize sunum yaparken kullandığınız peynirlere kimse elini sürmedi mi? Üzülmeyin peynirlerinizi sabah kahvaltısında omlet içerisinde kullanarak harika bir lezzet oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda peynir salatası yapabilir, muhteşem böreklerinize iç harç olarak ekleyebilir, makarnalarınızı peynirle buluşturabilir veya mücver yapımında kullanabilirsiniz.

17. Yoğurt

Yoğurt resmi

Sulanan ve ekşiyen yoğurdunuzu da yoğurt çorbası ya da soğuk çorba yaparak değerlendirebilirsiniz.

18. Elma

Elma resmi

Elmalarınız bozulmaya yakın ise onlardan marmelat hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem meyvelerinizi değerlendirebilir hem de kahvaltı soflarınızı şenlendirebilirsiniz. Ayrıca reçel, püre, tatlı, kek veya kurabiye olarak elmanızı farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

19. Portakal Kabuğu

Portakal Kabuğu resmi

Kışın severek ve çokça tüketilen portakal kabuklarını atmak yerine bunlardan reçel yaparak enerji veren bir kahvaltı çeşidi hazırlayabilirsiniz.

20. Bisküvi

Bisküvi resmi

Kurumuş bisküvi veya kurabiyelerinizi birer kişilik kâselere yerleştiriniz. Çikolatalı krema sos hazırlayarak üzerlerine ekleyiniz. Üzerlerini kıyılmış fındık, fıstık veya cevizle süsleyerek her kaşıkta arta kalan ve değerlendirdiğiniz tatlınızın keyfini çıkartabilirsiniz.

Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir? İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER