Yoğurtlu çorbaların terbiyesinde genel olarak un, yumurta sarısı, limon ve yoğurt kullanılır. Öncelikle bu malzemelerinin her birinin çok taze, yoğurtların ekşimemiş olduklarından mutlaka emin olmalıyız. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Özellikle unu eleyerek kullanın ki içerisinde topaklanmasın.
Çorbanızın terbiyesi soğuk, çorbanız da çok sıcak olursa her ne kadar dikkat edersek edelim çorbamız dilediğimiz gibi olmayacaktır ve kesilmeler meydana gelecektir. Çorbanın suyundan terbiyenin içerisine birkaç kepçe yedirin ve güzelce çırpın. Bu şekilde çorba ve terbiyeyi birbirlerine alıştırarak sıcaklığı dengelemiş olacağız.
Terbiyeyi çorbaya eklerken azar azar çorbanın içerisine aktarın ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Güzelce karıştırarak pürüzsüz bir kıvam aldığında birkaç dakika daha kaynatın ve bu aşamalarda içerisine kesinlikle tuz atmayın. Ocaktan aldıktan sonra tuz ile lezzetlendirin.
Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Eskilerin çok sık kullandığı bir yöntemi de sizlerle paylaşalım. Anneannelerimiz zamanında kullanılan bu yöntemle de çorbamızın kesilmesini önleyebiliriz. Bunun için tek yapmamız gereken şey tencereye metal kaşık veya çatal yerleştirmemiz. Çorbamız kaynayana kadar tencerenin içerisinden bu metal parçayı çıkarmayarak ta kesilmenin önüne geçebiliriz.