Çay demlendikten ve kullanıldıktan sonra demliğin içerisinde çay kalmış ise bunu evdeki bitkilerin dibine dökmek bitkinin su ihtiyacını karşılayabildiği gibi, aynı zamanda doğal gübre görevi de görür. Bunun dışında, çayın posasını bitkilerin dibine koymak da bitkinin neminin uzun süre dayanmasını sağlar. Çay posaları aynı zamanda bitkinin toprağına da karıştırılabilir. Bu toprağın daha havalı durmasına ve suyun kolay çekilmesine sebep olacaktır.
Saçlarınız mat bir görüntüye sahipse, şampuan uyguladıktan sonra son durulama suyu olarak demlikte kalan ılık çayı kullanmaya ne dersiniz? Bırakın saçlarınız ışıl ışıl parlasın.
Boğazınızda ağrı varsa posalarını süzdüğünüz demi gargara olarak kullanabilirsiniz.
Çok yağlı bir cilde sahipseniz banyodan çıkmadan son su olarak kalan çayla cildinizi ovun.
Çayı cildinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik görevi görmesi için kullanabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla yaranızın üzerine uygulayın.
Ilık çay dolu bir leğen içinde, her akşam 10 dakika boyunca ayaklarınızı bekletin.
Özellikle yemek hazırlarken balık veya soğan gibi malzemeler elinizde kötü bir koku bırakır. Ne kadar sabunla yıkasanız da o kokudan kurtulamazsınız. Bu gibi durumlardan kurtulmanın en iyi yolu çaydır. Elinizi çayla yıkayarak kötü yemek kokularından kolayca kurtulabilirsiniz.
Demliğinizde kalmış çayın posalarını kurutup bir kabın içerisine alarak buzdolabınızın orta rafına yerleştirin, kötü kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.