Taze meyve ve sebzeler, patates, mısır, pirinç, karabuğday, kinoa, teff, keten ve chia tohumu, yumurta, balık, tavuk, kırmızı et, hindi eti, deniz ürünleri, kuru fasulye, mercimek, nohut, barbunya, soya fasulyesi, süt, peynir, ayran, yoğurt, fındık, ceviz, az yağlı süt ve süt ürünleri, badem, kabuklu kuruyemişler, tüm katı ve sıvı yağlar, beyaz ve esmer şeker, mısır ve patates nişastası, mısır unu, pirinç unu, soya unu, fasulye unu ve patates unu.
Buğday, arpa, yulaf, çavdar unlarıyla hazırlanan gıdalar, hazır çorbalar, salam, sosis, buğday nişastası, müsli, kahvaltılık gevrekler, baharatlar, krakerler, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş unlar, makarna, irmik, bulgur, şehriye, kuskus, malt ve noodle.
Tahıl grubunda bulunan B vitamini eksikliğinden kaynaklı unutkanlık, yorgunluk ve halsizlik hali görülebilir. İleride yaşanabilecek sağlık problemleri için beslenme planınızdan çıkardığınız gıdalar yerine aynı besin değerine sahip gıdaları eklemelisiniz.
Gluten ve gluten içermeyen yiyeceklerinizi aynı yerde saklamayın. Eğer, dışarıda yemek yiyecekseniz, sipariş edeceğiniz yemeğin içeriğini iyice öğrenmeniz gerekmektedir. Paketli ürünlerin üzerinde glutensiz yazması onların sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Besin içeriğindeki yağ ve şeker oranlarına dikkat edilmesi gerekmektedir.