Oran

Kabakların Lifli, Tatlı Dünyasına Kısa Bir Yolculuğa Çıkmaya Ne Dersiniz?

aysunkalafat
Ayraç
Paylaş
A ve C vitaminleri açısından zengin, düşük kalorili, bol lifli ve su içeriği oldukça yüksek bir sebze olan kabağın; farklı çeşitlerine ve lezzetlerine yolculuk yapmaya hazır mısınız? Akdeniz mutfağının doğal bir parçası olan bu harika sebzeyle yapılan muhteşem yemek tarifleri sofralarımızı süsler. Hatta çiçeklerinden dolma bile yapılır. Meze tariflerinin, mücverin en sevdiği malzemedir, kendileri. Gelin, hep birlikte kabağın lifli ve tatlı dünyasına kısa bir yolculuk yapalım.
Devamını Oku
|

1. Önce Biraz Tanıyalım

Önce Biraz Tanıyalım resmi

Kabak, karpuz ve salatalık ailesinin bir üyesidir. Yıllık bir bitki olduğu için, her yıl baştan üretilir. Büyük, sarı, göz kamaştıran çiçekleri vardır. Olgunlaşan kabağın ortasında bir boşluk bulunur ve burada liflerle tutunan çekirdekler vardır. Genel olarak kabak, şiddetli soğuk ve sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir. Kumlu, killi ve havalı topraklarda yetişir.

2. Birbirinden Lezzetli Kabak Çeşitleri

Birbirinden Lezzetli Kabak Çeşitleri resmi

Farkı formlarda ve renklerde olan, nefis tatlarıyla sofralarımızı şenlendiren, sert görünümlü kabuklarının içinde yumuşacık bir dünya barındıran, sağlık ve şifa kaynağı bitkilere daha da yakından bakmaya hazır mısınız?

3. Asma Kabak

Asma Kabak resmi

Sakız kabağı cinsindendir. 6-8 cm. çapa ve 70-80 cm. boya sahip olan beyaz bir kabaktır.

4. Bal Kabak

Bal Kabak resmi

Kestane kabağının bir cinsi olup, içi sarı renge sahiptir.

5. Helvacı Kabak

Helvacı Kabak resmi

Büyük, sert ve kalın kabuklara sahiptir. Kış soğuklarına dayanıklı yapıya sahip olan bu kabak türü kırmızı etlidir. Genelde tatlı yapmak için kullanılır.

6. Kestane Kabak

Kestane Kabak resmi

Sert kabuklu büyük cins bir kabaktır. Pişirildikten sonra yumuşayan kabukları soyulur. İçi kırmızı renktedir. Yemeği ve tatlısı yapılan bu kabağın tadı oldukça lezzetlidir.

7. Sakız Kabak

Sakız Kabak resmi

Kabak çeşitlerinden en fazla bilineni ve tüketileni sakız kabak olarak görülebilir. Sakız kabak çeşitleri uzun ve silindire benzeyen yapısıyla dikkat çeker. Beyaz etli, 20-30 cm. uzunluğunda bir kabaktır. Siyah kabuklu olanına ”Girit Kabağı” denir.

8. Su Kabak

Su Kabak resmi

İçi oyularak kullanılan bu kabakların küçüklerinden tas, büyüklerinden pekmez, yağ, bal koymak için kap yapılır. Kabukları sert ve lifli bir yapıya sahiptir.

9. Mükemmel Kabak Nasıl Seçilir

Mükemmel Kabak Nasıl Seçilir resmi

Temmuz ve Ekim ayları arası kabağın en lezzetli olduğu zamanlardır. Market reyonlarından ve Pazar tezgahlarından kabak satın alırken küçük ve orta boy olanları tercih edilmelidir. Ayrıca diri ve yeşil olanları seçilmelidir. Yumuşamaya başlayan kabaklar, bayatlamaya başlamış demektir.

10. Nasıl, Saklanır?

Nasıl, Saklanır? resmi

Kabaklar, çok uzun süre saklanmamalı, mümkün olan en kısa sürede tüketilmelilerdir. Buzdolabınızın soğuk ve karanlık olan sebze bölümünde bir hafta kadar taze kalabilirler. Ancak iyi saklanmayan kabaklar, satın alındıktan sonra 1- 2 gün içinde bayatlayabilirler. Leke ve küfleri önlemek için yan yana dizilmelidirler. Domatesler, muzlar ve elmalarla birlikte asla yan yana koymayın. Kağıt havlulara veya kese kağıtlarına sararak saklayabilirsiniz.

11. Hazırlık Aşaması

Hazırlık Aşaması resmi

Kabakları bir bütün olarak soymadan yıkanmalıdırlar. Tarifinize bağlı olarak, rendeleyin, yuvarlaklar halinde kesin veya şeritler halinde doğrayın ama soyarken derin soymamaya özen gösterin.

12. Birkaç Öneri

Birkaç Öneri resmi

Sağlığımız için oldukça faydalı olan bu lifli, tatlı sebzenin dünyasına yaptığımız yolculuk burada sona ererken, sofralarınızı süsleyecek lezzetli kabaklı tariflerimizi denemek isterseniz, aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

13. Bal Kabaklı Cup

Bal Kabaklı Cup resmi

Bal Kabağının lezzetini yansıttığı hoş sunumu ve enfes tadıyla tatlı zamanınıza ortak olmak isteyen Bal Kabaklı Cup tarifi için tıklayınız.

14. Cevizli Kabak Mezesi

Cevizli Kabak Mezesi  resmi

Her çeşit ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz, yeşil kabaktan yapılan, enfes bir lezzetin kolaylığını ve tadını sofralarınıza yansıtmak için tıklayınız. Cevizli Kabak Mezesi

15. Kabak Çorbası

Kabak Çorbası  resmi

Hafifliği ve hızlı sunumunun yanında lezzetli tadıyla dikkat çeken Kabak Çorbası tarifini çok seveceksiniz. Tarifin tüm detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

16. Tahinli Cevizli Fırında Kabak Tatlısı

Tahinli Cevizli Fırında Kabak Tatlısı  resmi

En sevilen tatlılardan bal kabağını fırında kolaylıkla pişirebilir ve hafif tadını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Üzerine bir de tahin sosu gezdirip ceviz içi serpiştirerek tadına doyum olunmaz hale getirebilirsiniz. Tarifin tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.Tahinli Cevizli Fırında Kabak Tatlısı

17. Yeşil Kabaklı Peynirli Börek

Yeşil Kabaklı Peynirli Börek  resmi

Kabaklı ve peynirli börek çok lezzetli ve pratik bir tarif. Dışı nar gibi kızarmış, içi kabaklı ve de bol malzemeli olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız. Tam bir kabaklı mücver tadında. Üstelik fırın da pişiyor. Yeşil Kabaklı Peynirli Börek tarifi için tıklayınız.

18. Zeytinyağlı Kabak Makarna

Zeytinyağlı Kabak Makarna resmi

Görünümü makarnayı andıran kabakların tadı bir o kadar lezzetli. Şişmanlatmayan makarna da diyebileceğimiz makarna görünümlü zeytinyağlı kabak makarna tarifinin sağlıklı lezzetini denemenizi tavsiye ederiz. Tüm detaylarına buradan ulaşabilrisiniz. Zeytinyağlı Kabak Makarna

Kabakların Lifli, Tatlı Dünyasına Kısa Bir Yolculuğa Çıkmaya Ne Dersiniz? İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER