Oran

Kızarmış hamur tatlısı yapmanın püf noktaları

tarifinisevdim
(5.0)
Ayraç
Sapsarı yağda kızaran, şerbetli hamur parçalarından oluşan şahane lezzetleri kim sevmez? Hamurlar özenle hazırlandıktan sonra derin bir tavada renklerini buluyorlar, şerbetle lezzetlerine lezzet katıyorlar. Çıtır çıtır tatlarıyla, şerbetle buluşması göz kamaştırıyor. Bugünkü yazımızda sizlere hamurlu tatlılar hakkında birkaç ufak ipucu derledik. Tatlılarınızın daha da çıtır, daha da güzel olmasını sağlayacak bilgiler bu tatlı satırlarda gizli
Devamını Oku
|

1. Hamur yoğurma

Hamur yoğurma resmi

Hamur yoğurulurken içerisine limon suyu eklediğinizde tatlılar daha çıtır olur. Bu sayede hamur hemen yumuşamaz ve dışı sert kalır.

2. Hafif hamur

Hafif hamur resmi

Hazırlayacağınız hamurun daha hafif olmasını istiyorsanız içerisine yoğururken bir miktar maden suyu ekleyebilirsiniz.

3. Tuz

Tuz resmi

Her zaman tatlı yaptığınız malzemelerin içerisine biraz tuz koyun. Tatlı hamuruna tuz eklediğinizde tatlınız daha lezzetli olur.

4. Hamuru dinlendirme

Hamuru dinlendirme resmi

Hamurun dinlenmiş olması oldukça önemli olduğundan dolayı tatlı hamurlarınızı kızartmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin.

5. Hamuru parçalama

Hamuru parçalama resmi

Kızartacağınız hamur parçalarının her birinin aynı boyutta olmasına özen gösterin. Eğer hamur parçalarının tümü aynı büyüklükte olursa hepsi aynı zamanda pişer. Bu da sizlere tatlınızı hazırlarken oldukça kolaylık sağlar.

6. Bol yağ

Bol yağ resmi

Hamur tatlılarını kızartırken bol yağ kullanmak oldukça önemlidir. Bol yağda kızaran hamurlar için genellikle çok yağ çeker düşüncesi vardır. Ancak bol yağda kızaran ve usulüne göre yapılan tatlılar yağ çekmez.

7. Kızartma

Kızartma resmi

Hamurları kızartırken orta ateşte yavaş yavaş kızartın. Bu sayede hamurun dışı sert kalır ve çıtır lezzeti daha uzun süre devam eder.

8. Yağ kokusu

Yağ kokusu resmi

Hamurlu tatlı yaparken evde oluşan yağ kokusunu gidermek için kızartma yağınızın içerisine birkaç adet maydanoz dalı atmanız yeterli olacaktır.

9. Sıcak-soğuk ilişkisi

Sıcak-soğuk ilişkisi resmi

Hamur kızartması ile şerbetli bir tatlı hazırladığınız için şerbetin soğuk, hamurun ise sıcak olması gerekmektedir. Bu sayede hamur ve şerbet daha iyi şekilde birbirine geçer.

10. Şerbetin şekerlenmesi

Şerbetin şekerlenmesi resmi

Eğer hazırladığınız hamur tatlısı şekerleniyorsa bunun nedeni şekerinizle alakalıdır. Bu aşamada şekerinizin markasını değiştirmenizi tavsiye ederiz. Şerbet tarifi ve tatlıları için Şerbetli Tatlıların Püf Noktaları na göz atabilirsiniz.

11. Şerbet süresi

Şerbet süresi resmi

Hamurlarınızı şerbet içerisinde fazla bekletmeyin. Aksi halde şerbet içerisinde fazla kalan hamurlar yumuşar.

12. Şerbetlenen tatlılar

Şerbetlenen tatlılar resmi

Eğer tatlınız fazla şerbetlendiyse tatlınızı çöpe atmayın. Bir kap içerisine süt doldurun ve şekerlenen tatlılarınızı içerisine alın. Burada 2 saat kadar bekletin. Hem şekerlenme problemi ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza farklı bir lezzet katacaktır.

Kızarmış Hamur Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER