Sebzeli çorba yaparken sebzelerinizin kararmaması için sirke kullanabilirsiniz.
Hamur mayaladınız ve vaktiniz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurunuzu bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz.
Etlerinizi mühürlerken veya ızgara yaparken kuru baharatlar yerine taze yaprak baharatları denemelisiniz. Kuru baharatlar yüksek ateşte yanarak lezzet kaybı oluşturacaktır.
Pasta keserken pasta parçalarının bıçağınıza yapışmasını önlemek için pasta kesimine başlamadan önce bıçağınızı ıslatmanız onu kolaylıkla kesmenizi sağlayacaktır.
Bayatlayan pizzanızı yeniden taze hale getirmek için üzerine su serpin ve fırına verin.
Aldığınız limonun kabuğundan tadına bakmadan ekşi olup olmadığını anlayabilirsiniz. Salata ve yemeklerde sıkça kullandığımız vitamin dolu limonun eğer kabuğu inceyse bu ekşi bir limondur. Eğer, kabuğu kalınsa bu limonun daha az ekşi olduğunu gösterir.
Hamburger köftelerinizi kızartırken içinin tam pişmesini sağlamak için köftenin ortasını bastırmanız yeterli olacaktır.
Mantar çok su veren bir sebzedir. Mantarlarınızı pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız mantarların kararmasını ve çok su vermesini önleyebilirsiniz.
Salçanın küflenmesini engellemek için her kullanımdan sonra üzerinde biraz sıvı yağ gezdirin.
Börek yaptınız ancak evde yumurtanız mı bitmiş? Evde yumurta kalmamışsa biraz yoğurdu bir çorba kaşığı yağ ile karıştırarak böreğinizin üzerine sürebilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda böreğinizin daha kıtır olmasını sağlayacaktır.