Günde 1-4 tane köy yumurtası (çiğ olarak tüketmeyin.) rafadan veya haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. Sınırlı olarak kabuklu ve işlenmemiş kuruyemiş yiyebilirsiniz. Şeker miktarı az olan meyve sularını tercih etmelisiniz. Kök sebze ve meyveleri tüketebilirsiniz. Mevsimine göre sebze ve meyve yemelisiniz. Aynı zamanda renkli ve nişasta içeriği az olan sebzeler tüketilmelidir. Enginar, lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, marul, biber, domates, kabak, bamya gibi. Organik otla beslenen hayvanların eti tercih edilmelidir. Kırmızı eti ölçülü olarak tüketmek gerekirken deniz ürünlerini bolca tüketebilirsiniz. Ancak balıkların da küçük olanları tercih edilmelidir. Çünkü küçük balıklarda daha az cıva bulunur. Paleo diyetine göre yiyebileceğiniz etler; av etleri, koyun, dana, keçi, tavuk, ördek, hindi, somon, levrek, morina, sardalya, lüfer, ahtapot, kabuklu deniz mahsulleridir.
Tam tahıllı gıdalar, işlenmemiş bakliyatlar, tohumlu sıvı yağlar (Ayçiçek, kanola, mısır özü, pamuk yağı gibi.), doğal süt ürünleri, şeker içeriği fazla olan meyveler (kayısı, şeftali, üzüm ve muz) kahve tamamen yasak olmamakla birlikte az kavrulmuş çekirdekliler kullanılabilir, enerji içeceği, rafine meyve suları ve ekmek tüketilmemesi gereken yiyeceklerdir.
Herhangi bir metabolik rahatsızlığa sahip olanlar (diyabet, kalp- damar hastalığı, böbrek hastalığı gibi.), hamile veya emziren kadınlar, ergenlik dönemindeki gençler ve çocukların uygulaması sakıncalıdır.
Diyette et ve et ürünleri tüketiminde bir sınırlama olmamasından ötürü, fazla protein içerdiğinden uzun süre devam edilmesi halinde böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, sinir sistemi hastalıkları ve hayvansal kaynaklardan gelen yüksek yağlı tüketime bağlı olarak kalp ve damar hastalıklarına sebep olabilir. Paleo diyetinde, dikkat edilmesi en önemli nokta; her besin grubundan yeterli miktarda tüketilmesidir.
Güneşlenin. D vitamini eksikliği ile başa çıkmanıza yardım eder. Az pişirin. Eğer pişirecekseniz besinlerinizi buharda pişirin. Baklagilleri tüketmemeye çalışın. Doğal beslenen hayvanların etlerini tüketin. Bol sıvı tüketin. En az 5, en fazla 9 saat uyuyun. Spor yapın. Alkol tüketmeyin. Sarımsak ve soğan gibi önemli antioksidan kaynaklarını sık sık tüketin. Asitli tüm içecekleri hayatınızdan çıkarın. Yağları pişirme sırasında değil, tüketim sırasında besinlerin üzerine çiğ olarak kullanmaya özen gösterin.