Oran

Ramazan Ayında Sofralarımıza Konuk Etmemiz Gereken Mucizevi Besinler…

tarifinisevdim
Ayraç
Ramazan ayında iftar sofralarında tercih edilecek besinlerin tok tutucu, insan sağlığı için gerekli besin öğelerini içeren, diyet lifi, vitamin ve mineralden zengin olmalıdır. Oruç tutarken öğünlerin azalması ile birlikte yeterli vitamin ve minerallerin alınması, Ramazan ayı boyunca kendimizi dinç ve zinde hissetmemiz için çok önemli. Kan şekerini hızlı yükseltmeyen besinleri tercih ederek Ramazan'ı çok daha sağlıklı geçirebilirsiniz. İşte Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarımızda konuk etmemiz gereken mucizevi besinler…
Devamını Oku
|

1. Hurma

Hurma resmi

İçindeki vitamin ve mineralleriyle tam bir besin deposu olan hurma, sindirimi kolaylaştırıyor, kansızlığa ve sinir sistemine iyi geliyor. Tatlı krizlerini bastıran harika bir yiyecek olmasının yanı sıra yüksek lif içeriği sebebiyle mide bağırsak sistemine de düzenleyici etkisi vardır.

2. Yumurta

Yumurta resmi

Yumurta protein içeriği bakımından en yüksek besindir. Bu yüzden sahurlarımızdan eksik etmemiz gerekir.

3. Çorba

Çorba resmi

Yüksek sıvı kayıpları sebebiyle hem sıvı dengemizi düzenleyecek hem de düşük kalorisi sebebiyle kilo kontrolü açısından en önemli besinlerin başında gelir.

4. Zeytin

Zeytin resmi

Uzun süre tok tutacak yiyeceklerin en üst sıralarında olan zeytin hem sahur hem de iftar sofralarımızda her daim yer alması gereken mucizevi besinlerdendir.

5. Elma

Elma resmi

Harika bir lif deposu olan elma içerisindeki yararlı vitaminlerle gözde meyveler arasındadır. Sahurda bir elma yiyerek hem açlık hissi önlenebilir hem de rahat bir sindirim gerçekleştirmeye yardımcı olur.

6. Badem

Badem resmi

Mineral ve protein yönünden oldukça besleyici olan bademe Ramazan ayı boyunca sofralarınızda yer açın. Pek çok faydası olan badem tokluk hissi vermesi ile de tercih edilmelidir.

7. Kefir

Kefir resmi

Sindirim sistemi dostu olan kefir, yoğurttan daha yoğun olan probiyotik içeriği ile bağırsaktaki iyi huylu bakterilerin artmasına yardımcı olur, kötü huylu bakterilerin yerleşmesini önler. Kefir aynı zamanda tok tutması ile de sahurda tüketilmesi gereken besinlerden biridir.

8. Süt

Süt resmi

Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olmasının tok tutarak açlık hissini bastıracaktır.

9. Çavdar Ekmeği

Çavdar Ekmeği resmi

Ramazan ayında lif açısından zengin olan çavdar ekmeği tüketmek tokluk hissetmeyi ve kaliteli karbonhidrat bileşenleri ile rahat bir sindirime sahip olmayı sağlamaktadır.

10. Zerdeçal

Zerdeçal resmi

Özellikle yemek sonrası oluşan hazımsızlık ve rahat bir sindirim sistemi için muhakkak yemeklerimizin ve salatalarımızın üzerine zerdeçal ekleyebiliriz.

11. Ceviz

Ceviz resmi

Yararlı vitaminler ve yağlarla dolu olan ceviz soframızda yer vermemiz gereken yiyecekler arasında. Ceviz uzun süre tok tutmasının yanında bağışıklık sistemini de güçlendirir.

12. Çörekotu

Çörekotu resmi

Çörekotu, birçok faydasının yanında doygunluk hissi sağlamasıyla da ramazanda tüketilmesi gereken bir baharattır. Sahurda öğütülerek ya da tam haliyle salatalara, yoğurda eklenebilir. Çörekotu doygunluk hissi dışında zindelik de yaratır.

13. Tarçın

Tarçın resmi

Ramazan ayında kan şekerinin dengelenmesinin yanı sıra trigliserid ve kolesterol seviyelerin düşürülmesi isteniyorsa düzenli olarak her gün silme bir çay kaşığı kadar tarçın tüketilebilir.

Ramazan Ayında Sofralarımıza Konuk Etmemiz Gereken Mucizevi Besinler… İçin Yorum ve Fotoğraflar

Yorum eklemek için giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş Yap ya da Üye Ol

TARİFİNİ SEVDİM'E
ÜYE OLUN KAZANIN!
Üye olarak size özel bir tarif defteri oluşturabilir, beğendiğiniz tarifleri ve püf noktalarını defterinize ekleyebilir; kendi tariflerinizi, fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Tarifini Sevdim'deki yarışmalara katılabilir, hediyeler kazanabilirsiniz.

En Yeniler

Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri Sitesi

KATEGORİLER

TÜM KATEGORİLER