Dondurulmuş hindinin buzunun tamamen çözülebilmesi için buzdolabınızın alt kısmında yaklaşık 24 saat beklemesi gerekmektedir. Hindinizin buzu tamamen çözülmeden pişirmeye başlamayın. İşlemi hızlandırmak için hindinizi soğuk su dolu bir kaba alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli noktada kullanacağınız suyun sıcak olmaması gerekmektedir. Bu etinizin bozulmasına ve bakteri üretmesine neden olmaktadır. Ayrıca eklediğiniz suyu her yarım saatte bir değiştirmeniz hindinin çözülme hızını arttıracaktır.
Yılbaşı hindinizin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız bu kısma önem vermelisiniz. Farklı marine yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Biz sizler için en kolay yöntemlerden birini hazırladık: 1 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz şeker ilave ederek hindiyi bu hazırladığınız karışıma ekleyerek en az 12 saat bekletmeniz gerekmektedir. Arzu ederseniz hazırladığınız sosa defneyaprağı, biberiye, kekik, ada çayı gibi çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Hindinizin eşit bir şekilde marine olmasını istiyorsanız bunu sağlam bir poşetin içinde de yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde hindiniz hem daha yumuşak olacak hem de daha iyi kızaracaktır.
Hindinizin çıtır çıtır bir görünüme sahip olmasının bir diğer yolu da yağlanmasıdır. Marine ettiğiniz hindiyi dolaptan çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Tereyağı, sarımsak ve çeşitli baharatları karıştırın ve hindinin derisi ve etinin arasına dikkatlice yerleştirin. Sosa bal ve portakal suyu da ekleyebilirsiniz. Hindi etinin piştikten sonra düzgün bir şekilde kalması için bacak kısımlarını bağlayıp fırın kabına alın. Karışımı bir fırça yardımıyla hindinin üzerine sürün. Veya biber salçasını su ve zeytinyağı ile açarak hindinin üzerine sürebilirsiniz. Hindiniz böylelikle hem daha iyi kızaracak hem de daha lezzetli olacaktır.
Hindiyi pişireceğiniz fırın ve fırın tepsisi yeterince geniş olmalıdır. Pişirme torbası kullanmak etin eşit şekilde pişmesini kolaylaştırmaktadır. Hindinin büyüklüğüne göre de pişirme süresi değişmektedir. Pişirme süresini hesaplanmanın en basit yolu hindinin her bir kilosu için 30 dakika boyunca fırınlamaktır. En uygun fırın sıcaklığı 160 derecedir. Daha yoğun bir aroma için hindiyi pişirme torbası içerisine koyabilirsiniz, o zaman ısıyı 180 dereceye çıkarıp pişirme torbasına birkaç delik açmalısınız. Pişirme sırasında fırın içine yerleştireceğiniz su dolu bir kap da hindinin kurumasını engelleyecek ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Orta büyüklükte bir hindiye sahipseniz en az 3 saat fırında kalması gerekmektedir. Büyük bir hindiye sahipseniz bu süre 4-5 saate çıkabilir. Ayrıca hindiyi pişireceğiniz tepsiye soğan, sarımsak, havuç, patates gibi sebzeler ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Bu sebzeleri aynı zamanda hindinizi servis ederken garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Eğer fırın torbasında pişirecekseniz bu sebzeleri de onun içine koyarak pişirmelisiniz.
Hindinize lezzet katan bir diğer unsurda kuş üzümlü, kestaneli iç pilavıdır. Kestaneleri önceden haşlayarak daha kolay soyulmasını ve daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Soğan, kestane, kuş üzümünü biraz kavurduktan sonra pirinci ve suyu ekleyerek pilavınızı hazırlayın. Tıpkı normal pilav yapar gibi. Dilerseniz hindi ciğerini temizleyerek pilava ilave edebilirsiniz.
Hindi hafif soğuduktan sonra içini iç pilavla doldurarak tekrar fırına verin. Kalan iç pilavı servis tabağının tabanına yayın ve üzerine hazırladığınız hindi dolmanızı yerleştirin. Tabağınızı hindiyle birlikte pişirdiğiniz sebzelerle süsledikten sonra, artık hindinizi sofranızın başköşesine alabilirsiniz.